my company

my company
awek zaman skang...huhu

time borim2.. try usha blog member2 blog.. ada satu tulisan ni wat aku rasa geli gakla dengan gaya awek skang ni..hehe... baca sampai habis yaa..haha.. adiooss!!...
----------------------------------------------------------------------------------


Kenapa dengan awek sekarang? Cuba imbas kembali, pernah ke awek zaman dulu2 contohnya nenek meluah perasaan merata2 tempat? Paling hebat pon tulis surat selit bawah pintu atuk. sekarang dah terbalik kak.radio jadi pengganti surat.meluah2 jiwang sedih kat DJ tu.cess.kesian la siot DJ tu dah macam jadi kaunselor sambilan. dia duk dengar rintihan ko bagai nak rak.padahal takda bakat pon. keh keh.
Segala benda kau nak luah, kecewa, gembira,tension. kalau 5 pendengar yg luah perasann takpa bang, ni kalau beratus? pergh. longlai derr


Fenomena luahan kat radio ni biasalah disebabkan gejala pakwe yg lurus. tahap kelurusan tu bergantung kepada keresponan abang2 pada awek2. di mana maksud aku di sini ialah bila kaum awek ni merajuk,adakah si abang tu terus pujuk, atau selepas 5 minit baru nak perasan, atau lantak sama kamu lah. Kesian kat awek cmnie. susah betol dpt pakwe yg kekurangan nilai sensitif ni. Ayang merajuk bagai nak rak, abang buat bodoh.Pedih bang, pedih.

Pendapat ikhlas aku, si awek ni bukan nak sangat buang masa telefen radio.ape ingat senang ke nak penetrate masuk line radio tu. mau kejang tangan pegang fon. Dah dapat cakap tu pulak, sah2 brader DJ tanya asal mane, name ape. kau ingat call2 je radio, terus die bagi buat drama sedih ke? tidak, tidak.tak mungkin. yang di awek ni dalam duk hati bengkek, dijawabnye soklan tu sopan2. ah,plastik je semua tu. padahal dalam hati pikir kredit nak habis.kahkah!

Awek skema jangan blame awek2 hati lembut yg call radio tu . Ade kebaikan rupanye bila meluah2 perasaan kat radio ni,sebab Kalau kau luah perasaan pada pakwe yg agak blur, sumpah ko rasa nak tumbuk tanah waktu tu jugak dan Kalau kau maki2 kat radio, muka ko masih lagi selamat.yang panasnya telinga pendengar.takpe,yang penting tu telinga dorang, bukan telinga ko. Tapi kalau dah penat merajuk pakwe x layan jugak,bawak2 la surrender kak, try call tv pulak.haha

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Terdapat ralat dalam alat ini