my company

my company
Rumah Baru..hehe..

salam sehatera semua kepada pungunjung blok kawe ni.. yang mana slalu melawat.. pada post kali ni.. kawe nok cite sikek pasal tajuk di atas tuu.. Rumah Baru..hehe..

baru2 ni abah telah ambil 20 ekor biri yang mana saya difahamkan ianya berasal dari Australia.. biri2 tu dinamakan Breamer.. tak tahu la kawe pom apa maknanya.. yang pasti biri2 ni saiz dia sama beasr dengan anak lembu.. wooo.. besar tu.. dokkeneh??(stail abah..hehe..)

baru2 ni pas pada ambik biri2 tu hajat abahnya nak letak dalam "gok" asal.. tapi memandangkan biri2 tu saiz besar.. xmuatla.. awok2 kirola sdiri, kalu biri2 23 eko nok bubuh dale "gok" kecil.. mesti xmuat.. dokkeneh??

pada hari biri2 tersebut sanpai.. kebetulan esok tu pulop abah n ayah we plan nak g holiday di mlakow, g kat waterpark.. bestt wuuu... tapi cayangnye kawe xleh nok g.. sebb terpaksa jaga albirri toorrsebutt.. alangkah sedisnye dalam hati ni.. dah la kena jaga kedai cc pulop..

tiga hari bertunrut-tunrut la kawe kena tido sore dalam rumah tu.. dahla rumah besar.. "kesik" kakloh tido sore.. mujur la ado keda.. buleh dok keda sapa malam.. time ngatuk jah kelik.. huhu..

memandangkan biri2 ado banyok tapi "gok" kecil.. abah pom beli la "kakah" asal nok wak gok tu.. nasib baik ada ore nok jual hok dia siap wap doh tapi xsey mmero biri2 doh, abah pom bayar la harga bare2 tu..

kelik drunmas maka berjalanlah xtvt membina rumah baru pada biri2 toorrsebut..
rumoh tu besar kakloh jugok.. supo rumah kayu stingkat.. dan loni segalanya sudah siap.. 100%...hehe..

bawah ni kawe sertakan beberapa aksi biri2 tu semasa "mereka" menjamu selera mereka.. hehehe...

-rumah baru siap..hehehe..-

-biri bapok..bekeng molek..-

-beratur menunggu giliran..hehe..-

- "hmmpp.. sedaknyo rupuk nih..hmmpp"-

- pintu masuk utama banglow..hehe..-

-time makan xleh kecek dehh...hehehe-

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Terdapat ralat dalam alat ini