my company

my company
Berpesan-pesan...

Sebelum ni saya ada menerima email dari seorang rakan yang menceritakan mengenai seorang pengguna yang hanya menyedari kandungan makanan yang dimakan oleh anaknya (keropok ROTA) mengandungi kod lemak si Khinzir ni sebelum keropok itu dimakan. Tapi saya kurang mengambil cakna pada email tersebut sebab keyakinan saya diletakkan pada tanda halal yang dipamerkan... Tapi selepas satu insiden dimana mama saya membeli cream dan kami sekeluarga telah hampir menghabiskan kesemuanya, saya baru terdetik untuk melihat isi kandungan cream tu... dan amat kecewa sekali kami sekeluarga telah memakan makanan yang mengandungi lemak Khinzir yang berkod E471 (sama seperti kandungan yang terdapat dalam Pringles). Ini lah balasannya kepada orang yang tak mengambil peduli tentang perkara-perkara yang penting macam ni. Dan untuk tidak mengulangi kesilapan saya... Saya nak kongsikan perkara ni dengan korang semua dan semoga kita sama-sama memboikot makanan yang mengandungi kod-kod lemak binatang haram ni... Semoga Allah mengampuni dosa kami dan menerima doa taubat kami. =( Ameen...
--------------------

Yg jelas nye.....pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalau xcaya tgk ader E471 kat ingredients nya tu...mmg patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu....

Xheran lah kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ..sama jer.....solat yg wajib main tinggal jer..doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging...... .nauzubillah. .

Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni... yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?

Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan..... . Kebijaksanaan mereka xkan kekal lama...

Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua...

Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2 seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...

-petikan diambil dari post sahabat saya-

p/s: berhentilah dari memakan makanan segera, jika tak nak hati kita gelap dek lemak natang tu..

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Terdapat ralat dalam alat ini