my company

my company
Idea oh idea...datanglah ekau...

dah 2 bulan aku buka cc, n income pon skan ni nampaknya semakin ok, not bad la org putis ckp..hehe.. arini da masuk bulan yang baru.. bulan 2. ak kena la cari idea lagi macam mana nak promotekn kedai aku ni agar disaukai ramai(ceh, mcm iklan susu pekat plak,hehe).. maka idea demi idea datang, ada jugak yang munasabah, dan ada jugak yang tak masuk akal, idea yang paling x masuk akal pernah aku bincang ngan spupu aku ialah wi-fi free.. pening betul la nak pk.. zaman skang ni mana ada bende free da.. tol x?

pastu aku g bincang plak ngan cikgu pa selaku owner bangunan kedai tu.. bincang pasal tadi gak.. dia kata ok jgk,(memng la ok, sebb budak kist nak main wi-fi mesti makan kedai dia, kedai aku hampeh..,hehe)tapi dia cakap dia akan bayar bagi setiap bdk2 kist yang pegi on9 kat situ.. lege rasenye ati ni.. blh la dapat income sket..

pastu aku ngan spupu aku pikir lagi idea yang kaw-kaw punye, yan mana cc area beris ni xwat lagi idea macam kitorang pk..(rasa2 aku la..hehe).. idea yang kitorang pk adalah nak wat kad khas bagi student kist, yang mana harga biasa bagi print 30sen jadi 20sen/1.. dan juga internet asal 2.50 jadi 2.00/1jam... ok x?hehe... skang ni flyer n kad tu dalam pembikinan lagi.. mgkn mggu depan blh la launching(wah.. speaking tu..).. sumenye dalam 98.90%, insyaAllah akan siap secepat mungkin...

aku harap dengan adanya research yang aku pikir n korek dari kepala aku y xbrape bijak ni akn dapat hasilkan income yang stabil utk kedai aku tu..mgkn pada masa akn datang, or bulan depan akan aku pkir idea yang dasat2 lagi utk mempromote kan kedai aku ni kpd msyarakat skliling...
semoga hari2 yang mendatang akan ada idea yang power2... idea oh idea.. dimana ekau... datang la...

"Ya Allah...Tolong lah aku ya Allah....jika ini jalan yang kau berikan dan tentukan untukku.. temanilah aku dalam menggapai redhaMu... Amin..."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Terdapat ralat dalam alat ini